Harva nähtud Eesti graafikad Paide Muusika- ja Teatrimajas

Paide Muusika- ja Teatrimaja väikse saali fuajees on näha 1.10.-30.11.2024 graafikanäitus Raija Merilä Kodugalerii kunstikogust. Näitusel on mitu kümmend graafikateost Eesti autoritelt – ka Kesk-Eesti Kunstnike Liidu liikmetelt. Sel korral pliiatsi-, kriidi- jt graafilisi maale ei ole näituseteoste hulgas, vaid ainuld trükiseid ja tömmiseid: linoollõige, sõõvitus, ofort, kuivnõel, metsotinto, litograafia, serigraafia, puugravüür, vineerlõige, kartongtrükk, monotüüpia, digiprint jt. Näituse avamine ehk ”Kohtumine kuraator Ilkka Porkkaga” toimub teisipäeval 1.10.2024 kl 17 väikse saali fuajees. Teosed on riputatud juba varem, ehk näitusega saab tutvuda juba Paide linna sünnipäeva õhtul 30.09.2024. Olete südamlikult oodatud uudistama!
 
Harva nähtud graafikad -kunstinäitus on vaid osa Raija Merilä Kodugalerii kunstikogust. Näha on teoseid väga tuntud autoritelt nagu Evi Tihemets, Naima Neidre, Avo Keerend, Malle Leis, Evald Okas, Herald Eelmalt, Õnneleid-Astrid Eelmalt ja Sirje Eelmalt, Ernst Kollom, Ado Lill, Aleksander ja Jüri Mildeberg, Urmas Ploomipuu, Ott Kangilaski, August Roosileht, Vello Vinn, Henno Arrak, Allex Kütt, Olev Soans, Helgi-Maret Olvet, Ilmar Kruusamäe, Viktor Turp, Ivar Tõnurist, Toivo ja Liina Kulles, Arkadio Laigo, Leopold Ennosaar, Berta Mäger, Gustav Mootse jt. Mõned teosed on ka mitte nii kuulsate autorite tootangust nagu Jasper Zoova, Silvia Kõrgesaar, Andres Mereküll, Jüri Päri, Mati Uprus, Kirill Prozes jt.
 
Kas olete näinud Kesk-Eesti kunstnike Sorge (Margus Tiitsmaa), Andres Pleesi, Kristjan Juusu, Ülle Kuldkeppa, Daniil Bessedini ja tema õde Vassa Ponomarjova graafikateoseid? Nende teosed on nüüd ka näha Paide Muusika- ja Teatrimaja näitusel.
 
Teoseid on võimalik broneerida näituse ajal, aga ostetud teosed saab kätte kokkuleppel pärast näituse lõppu.
 
Mitmed näituse teosed on originaal raamides, aga suur osa on raamitud Raija Merilä Kodugalerii raamimistöökojas Paides.
 
Näituse kuraatoriks on Ilkka Porkka. Tema on tegutsenud galeristina üle 20 aasta ja korraldanud kümneid kunstinäituseid Soomes ja Eestis. Alates kevadest 2018 on ta elanud Paides. Temal on kunstnik Raija Meriläga Kodugalerii ja kunsti raamimistöökoda Tiigi tänaval, samuti Kunstigaraaz Tööstuse tänaval. Graafikanäituse avamisel ehk kohtumisel kuraatoriga on Ilkka Porkkal midagi öelda iga näituseteose kohta ja tema vastab ka publiku küsimustele.
 
Kontakt:
– Raija Merilä Kodugalerii, Tiigi 17/9, 72714 Paide, +372 53034619, ilkka.porkka@gmail.com
– Paide Muusika- ja Teatrimaja, Avatud Galerii, Kadri Siim, +372 58031094, kadri.siim@pamt.ee

< TAGASI